Actueel

Corona Maatregelen en bezoekmogelijkheden in het hospice

Nu er gelukkig een grotere versoepeling is gekomen wat betreft de maatregelen om het Coronavirus zo goed mogelijk onder controle te houden kunnen wij ons bezoekbeleid weer bijstellen.

 Dit betekent voor het bezoek nu het volgende:

 • Bezoek is welkom vanaf 12 uur in de middag, zodat er in de ochtend alle tijd is voor de verzorging van de gasten, en zij hierna ook gelegenheid hebben even te rusten.
 • Maximaal 2 bezoekers tegelijk, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
 • Hierdoor kan bezoek alleen volgens afspraak komen: Dit vraagt van de naasten zelf de bezoekafspraken goed te coördineren. Het helpt ons als wij weten wie deze coördinator is (bij eventuele vragen van bezoekers of als bezoekers zich onaangekondigd melden).
 • Bezoekers met luchtwegklachten zoals hoesten, benauwdheid, verkoudheid óf koorts zijn helaas niet welkom. Ook niet wanneer men recent in contact is geweest met iemand met Covid-19.
 • Bij binnenkomst gaan bezoekers eerst handen wassen en vervolgens rechtstreeks naar de kamer van de gast. Als u vragen wilt stellen gaat u dan niet naar keuken of verpleegkantoor maar belt u even op de gastenkamer! Iemand van ons komt dan naar u toe.
 • Bezoekers moeten hygiëne maatregelen goed volgen, dus ook bij het verlaten van het hospice de handen wassen
 • Kinderen onder de 10 jaar zijn onder begeleiding welkom op het terras bij de gastenkamer (maximaal 2 tegelijk); dit graag na melden bij en in overleg met de verpleegkundige, zodat we overlast voor de buur-gasten in ons hospice zoveel mogelijk kunnen voorkomen
  • Bezoek meldt zich dan vooraf bij de voordeur, de verpleegkundige moet akkoord zijn met het bezoek op het terras op dat moment
  • Indien bezoek langs terrassen van andere kamers moet lopen, beoordeelt de verpleegkundige of dit ook kan


Jaarverslag 2019

Het jaarverslag over 2019 is samengesteld. U kunt deze lezen door op de onderstaande link te klikken.
Jaarverslag 2019


Facebook
Wist u dat het Willem Holtrop Hospice ook een Facebookpagina heeft? Like en volg ons voor alle nieuwtjes en andere informatie over ons hospice. U vindt ons via: Facebook.com\willemholtrophospice. U kunt ook het logo van Facebook onder aan deze pagina aanklikken. 
Over het Hospice

Het Willem Holtrop Hospice biedt plaats aan 7 bewoners. Iedere bewoner beschikt over een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitair en diverse voorzieningen die het verblijf comfortabel maken.
Lees verder

Voor wie?

Iedereen die ongeneeslijk ziek is en palliatieve terminale zorg nodig heeft is van harte welkom in ons hospice, ongeacht zijn of haar levensovertuiging of geaardheid. Ook financiële draagkracht speelt geen rol.
Lees verder

Opname

Een opname kan een keuze zijn om de laatste levensfase door te brengen in het hospice tot en met het overlijden. Ook is het denkbaar dat in de thuissituatie de zorg tijdelijk moeilijk te geven is maar de wens om thuis te sterven nadrukkelijk aanwezig is. In die situatie is het mogelijk een opname voor bijvoorbeeld enkele weken met elkaar af te spreken.
Lees verder