Actueel

Vacature netwerkcoördinator palliatieve zorg
Stichting Palliatieve Zorg Veluwe heeft momenteel een vacature voor de functie netwerkcoördinator. Klik hier voor meer informatie: omschrijving vacature

Nieuwsbrief Winter 2017
Onze nieuwsbrief is weer verschenen. U kunt deze lezen door op de onderstaande link te klikken.
Nieuwsbrief winter 2017

PREZO keurmerk Hospicezorg
PREZO is een kwaliteitssysteem voor diverse zorggroepen, waaronder hospicezorg. Ons hospice wordt op dit moment getoetst om het keurmerk PREZO Hospicezorg te behalen. Het certificaat 'Pijlers' hebben wij inmiddels behaald. De audits voor de certificaten 'Domeinen' en 'Voorwaarden' hopen wij de komende tijd te behalen. Wij zullen u hiervan vanzelfsprekend op de hoogte houden.
Met het PREZO keurmerk laten wij zien:
- dat onze bewoners tevreden zijn
- dat wij onze prestaties voor onze bewoners structureel verbeteren
- dat wij verantwoorde zorg bieden en voldoen aan de eisen die onze branche stelt
- dat wij een verantwoord hospice zijn die voldoet aan de relevante wet- en regelgeving

Muziektherapie
Op 15 november jl. heeft Saskia Hoogendam (muziektherapeute) een workshop gegeven over de functie van muziek binnen de palliatieve zorg. Muziek kan veel herinneringen oproepen en is vaak verbonden aan een bepaald gevoel of een bepaalde emotie of herinnering. Muziek is voor veel mensen belangrijk en kan een speciale functie hebben in de laatste fase van het leven. Zo kan muziek worden ingezet als middel om een gesprek te openen over een herinnering, maar het kan ook ontspanning bieden en afleiden van angst en/of pijn. Wij zullen, in nauw overleg met onze bewoners, muziek aanbieden in de vorm van het opzetten van een (eigen) CD, het samen zingen of luisteren naar muziek tijdens bijvoorbeeld een voetmassage.Diverse giften en schenkingen, hulp en ondersteuning

Wij ontvangen geregeld giften en schenkingen, waarbij degene die de gift of schenking doet, niet bij naam genoemd wil worden. Wij bedanken hierbij alle mensen die ons helpen met hun gift, donatie, schenking, hulp en ondersteuning. Wij bedanken bij deze ook alle vrijwilligers die hun 'steentjes' met veel liefde bijdragen. Iedereen hartelijk bedankt!

Facebook
Wist u dat het Willem Holtrop Hospice ook een Facebookpagina heeft? Like en volg ons voor alle nieuwtjes en andere informatie over ons hospice. U vindt ons via: Facebook.com\willemholtrophospice. U kunt ook het logo van Facebook onder aan deze pagina aanklikken. 
Over het Hospice

Het Willem Holtrop Hospice biedt plaats aan 7 bewoners. Iedere bewoner beschikt over een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitair en diverse voorzieningen die het verblijf comfortabel maken.
Lees verder

Voor wie?

Iedereen die ongeneeslijk ziek is en palliatieve terminale zorg nodig heeft is van harte welkom in ons hospice, ongeacht zijn of haar levensovertuiging of geaardheid. Ook financiële draagkracht speelt geen rol.
Lees verder

Opname

Een opname kan een keuze zijn om de laatste levensfase door te brengen in het hospice tot en met het overlijden. Ook is het denkbaar dat in de thuissituatie de zorg tijdelijk moeilijk te geven is maar de wens om thuis te sterven nadrukkelijk aanwezig is. In die situatie is het mogelijk een opname voor bijvoorbeeld enkele weken met elkaar af te spreken.
Lees verder