Contact


Heeft u na het lezen van deze website nog vragen? Dan kunt u bellen met (0341) 27 49 20 of (0341) 27 49 34

Veel gestelde vragen

Wat moet ik bij opname meenemen naar het hospice?

Indien u medicijnen of aangepaste voeding gebruikt, is het belangrijk dat u deze meeneemt naar het hospice. Verder kunt u ondergoed, uw bedkleding (pyama/nachthemd/t-shirt, wat u gewend bent) en toiletartikelen meenemen. Wij zorgen voor bad- en bedlinnen. Indien u niet bedlegerig bent kunt u uiteraard uw eigen kleding meenemen. Er zijn kasten op uw kamer waar u deze in kunt opbergen. Ook als u speciaal wondverzorgingsmateriaal of stomahulpmiddelen gebruikt, vragen wij u die mee te nemen.

Wat kan ik verder meenemen voor de kamer die ik krijg?

Wij nodigen onze bewoners en hun naasten uit om de kamer naar eigen sfeer in te richten. Er hangen bijvoorbeeld geen schilderijen in de kamer. Wij vinden het belangrijk dat u zelf bepaalt wat u aan de muur wilt hangen of op het dressoir wilt zetten. Ook klein huisraad kan een gevoel van eigen sfeer oproepen. Belangrijk is dat u zich zoveel mogelijk thuis voelt in de kamer.

Blijft mijn huisarts in het hospice ook mijn arts?

De meeste huisartsen uit onze regio zullen de begeleiding van hun patiƫnten voortzetten in het hospice. Soms is de afstand voor een huisarts een probleem. In die gevallen neemt een Ermelose huisarts de begeleiding over. Wij adviseren u om vooraf met uw huisarts door te spreken of hij/zij de begeleiding in het hospice voortzet.

Welke bezoektijden worden in het hospice gehanteerd?

Het hospice kent geen bezoektijden. U kunt uw bezoek naar eigen wens ontvangen. Wel kunnen wij desgewenst behulpzaam zijn om uw bezoek eerst in onze huiskamer te ontvangen en met u te overleggen of u het bezoek kunt ontvangen. Wij bieden uw bezoek een kopje koffie/thee aan.Over het Hospice

Het Willem Holtrop Hospice biedt plaats aan 7 bewoners. Iedere bewoner beschikt over een ruime eenpersoonskamer met eigen sanitair en diverse voorzieningen die het verblijf comfortabel maken.
Lees verder

Voor wie?

Iedereen die ongeneeslijk ziek is en palliatieve terminale zorg nodig heeft is van harte welkom in ons hospice, ongeacht zijn of haar levensovertuiging of geaardheid. Ook financiƫle draagkracht speelt geen rol.
Lees verder

Opname

Een opname kan een keuze zijn om de laatste levensfase door te brengen in het hospice tot en met het overlijden. Ook is het denkbaar dat in de thuissituatie de zorg tijdelijk moeilijk te geven is maar de wens om thuis te sterven nadrukkelijk aanwezig is. In die situatie is het mogelijk een opname voor bijvoorbeeld enkele weken met elkaar af te spreken.
Lees verder